Kesäkumpu

Osoite

Kumpulanportti 3
00520 Helsinki

Puhelin

040 736 8403

Aukioloajat

Kesäkummun päivittäinen toiminta-aika on klo 7.30 – 17.
Päiväkoti on kiinni vuodenvaihteessa noin kaksi viikkoa (noin 20.12. – 6.1) ja kesällä kuusi viikkoa (noin 20.6. – 2.8.).

Päiväkoti Luonnossa kotonaan Kesäkumpu

Kodinomainen Kesäkumpu on sijoittunut vehreän Vallilaanlaakson, ja Kätilöopiston takana kohoavan kallioisen metsäalueen väliin, tuiki tavallisen pienkerrostalon alimmaiseen kerrokseen. Kesäkummun yhteisössä toimii 5 kasvattajaa, 35 lasta perheineenja päiväkotiapulainen. Toistemme ja ympäristön kunnioittaminen, turvallisuus, rakkaudellinen huolenpito ja ilo ovat kantavia arvoja yhteisömme toiminnassa. Leikki, taiteilu ja arkiset askareet tapahtuvat luontevasti niin lähimetsässä, puistossa kuin sisätiloissakin.

Aamun ja iltapäivän ulkoilmaelämä tapahtuu Vallilanlaakson aidatussa leikkipuistossa ja sen lähettyvillä. Kumpuileva ja monipuolinen puistoluonto ja sen kasvitieteellinen puutarha tarjoavat meille upeat puitteet toiminnalle vuoden ympäri. Puistossa meillä on mahdollisuus nauttia esimerkiksi kaarnavenepurjehduksesta keväisellä purolla, mäenlaskusta hangella, vilvoittelusta kesähelteellä kasvitieteellisen puutarhan sadettimen alla, välipalaa nurmella puiden suojassa tai seikkailusta kävelyretkellä vanhalla junaraiteella.

Pienen kävelymatkan päässä, Kätilöopiston takana, sijaitsee metsäpaikkamme Kalliometsä, jonne retkeilemme kolmena päivänä viikossa.  Loppumetrit metsäpaikalle kuljetaan vadelmapensaiden reunustamaa ”salaista polkua” pitkin, jossa pääsemme kesäisin nauttimaan herkullisista vadelmista. Kalliometsästä löytyy paikka toiminnalle ja rauhoittumiselle; suuri Konkarikivi ja korkealle kohoavat puut innostavat kiipeilyyn, tasainen sammaleinen laakso mahdollistaa turvallisen mörripainin ja kallionkolo tai juurakko kutsuvat pysähtymään ja tutkimaan. Lätäköt pysyvät kallionkoloissa pitkään tarjoten vesistöjä pienille kalastajille.

Leikki, taiteilu ja arkiset askareet tapahtuvat luontevasti niin lähimetsässä, puistossa kuin sisätiloissakin. Vapaalle leikille on varattu aikaa jokaisena päivänä. Laulu siivittää päivittäin toimintaamme niin ohjatuissa yhteisissä kokoontumisissa kuin siirtymätilanteissa. Myös vuodenkierron juhlat kuuluvat näissä lauluissa. Soittimiin tutustumme sisällä musisoiden ja metsässä soittimet syntyvät luonnon materiaalista lasten käsissä ja mielikuvituksen avulla. Kerran viikossa maalaamme sisätiloissa, muina päivinä liidut ja maalit kulkevat mukanamme metsään ja puistoon. Kokoonnumme päivittäin kuulemaan aikuisen kertomaa vaihtuvaa satua, jota rikastuttaa pieni näyttämö tai syliteatteri.

Sisällä päiväkodissa suloinen sisustus räsymattoineen vahvistaa kodinomaista tunnelmaa. Sisätiloissa vietämme syksystä kevääseen lounaan ja välipalan välisen ajan, sisältäen myös päivälevon. Kesällä syömme välipalan ulkona puistoluonnossa. Levon jälkeen lapsilla on mahdollisuus liittyä kasvattajan kanssa arjen askareisiin ja kädentöihin, esimerkiksi ruuan valmistamiseen vihanneksia kuorimalla ja pilkkomalla. Kerran viikossa vietämme enemmän aikaa sisällä leikkien ja leipoen koko talon voimin. Sisätiloista aukeaa ulos myös pieni takapiha, jossa hoidamme istutuksia.

Toivotamme sinut tervetulleeksi tutustumaan toimintaamme!Johtaja Jessika Sirjala
puh 040 736 7628
jessika.sirjala@pilkepaivakodit.fi


Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkodeissamme avoin ja luottamuksellinen yhteistyö vanhempien kanssa on osa pedagogiikkaa.
Hoitomaksut

Katso tästä päiväkotiemme hoitomaksut kootusti.