Mörrintupa

Osoite

Katariina Saksilaisen katu 5
Helsinki (Vanhankaupunginkoski)

Puhelin

040 3512908

Aukioloajat

Mörrintuvan päivittäinen toiminta-aika on klo 7.30 – 17.
Päiväkoti on kiinni vuodenvaihteessa noin kaksi viikkoa (noin 20.12. – 6.1) ja kesällä kuusi viikkoa (noin 20.6. – 2.8.).

Päiväkoti Luonnossa kotonaan Mörrintupa

Kodinomainen Mörrintupa sijaitsee historiallisella paikalla Vanhankaupunginkosken tuntumassa, lähellä paikkaa, mihin Helsingin kaupunki on aikoinaan perustettu. Päiväkotitoimintaa tunnelmallisessa hirsihuvilassa on ollut vuodesta 2008 lähtien. Nyt Mörrintupa on 28 lapsen ja heidän perheensä, 4 kasvattajan ja päiväkotiapulaisen muodostama pieni ja tiivis yhteisö, jossa yhteistyö vanhempien kanssa on osa pedagogiikkaa ja perustuu luottamukseen ja avoimuuteen. Lapsista huolehtivien aikuisten keskinäinen luottamus on merkittävä tekijä kasvun, kehityksen ja hyvän olon tukijana, sekä turvallisuuden tunteen luojana. Yhdessä järjestetään retkiä, juhlia ja tapahtumia.

Toimintaamme kuuluu olennaisesti ulkoilmaelämä ympäri vuoden. Ulkoilmaelämä on oleilua, leikkiä ja liikkumista luonnossa ja omalla pihalla. Maanantaisin ja tiistaisin suuntaamme Pornaistenniemen luontopolulle Vanhankaupunginlahden tuntumaan, missä keväisin pääsemme kulkemaan ”vihreän hunnun” verhoamaa satumaista polkua, kuunnelleen satakielten ja useiden muiden lintujen kevätlaulua. Kauniin ruovikon keskeltä, pitkospuiden päästä löytyy myös jännittävä piilokoju, missä voi käydä kurkistelemassa vesilintujen puuhia. Keskiviikkoisin ja torstaisin retkemme suuntaa kohti Kalliometsää, missä pääsemme nauttimaan ”Aurinkokallion” lämmöstä, ”Vesilaitoksen” vedenjuoksutus puuhista ja monista muista monimuotoisista leikeistä. Joka toinen viikko, 5-6- vuotiaat suuntaavat retkensä hieman tuttuja paikkoja pidemmälle ja retkellä ollaan koko päivä. Ns. ”pitkisretki” tehdään kävellen, pyöräillen tai talvella hiihtäen. Kotona omaan reppuun pakatut eväät kuuluvat olennaisesti näihin retkipäiviin. Perjantaisin vietämme ”kotipäivää” ja ulkoilemme omalla pihalla.

Pihamme on mahdollisimman luonnonmukainen. Hiekkalaatikko, kasvimaa, istutuslaatikot, nikkarointi paikka, pajumaja ja leikkejä varten kattilat, kauhat ja paistinpannut luovat lapsille mahdollisuuksia erilaisiin leikkehin. Pihalla olevat ruokapöydät tarjoavat myös mahdollisuuden lounaan ja välipalan syömiseen sekä erilaisten kädentöiden tekemiseen.

Mörrintuvassa olemme kaikki yhtä suurta perhettä, missä eri-ikäiset lapset saavat touhuta keskenään, pienimmät oppia isommilta jäljittelyn kautta ja isoimmat puolestaan auttaa pienimpiä eri arjen askareissa. Siirtymätilanteissa, ruokailussa, taiteellisessa työskentelyssä sekä leipomisessa jakaudumme ikätasoisiin pienryhmiin, omaan tuttuun kotipesään. Yhden pienryhmän kotipesänä toimii pihalla oleva kota.

Vuodenkierto ja niihin liittyvät juhlat rytmittävät elämäämme ja elämmekin ikään kuin ”juhlasta juhlaan”. Ensin niitä valmistellen ja odottaen, sitten juhlien ja lopuksi pois laskeutuen. Arkeamme rytmittää säännöllinen viikko- ja päivärytmi, tuoden samalla lapsille myös ennakoitavuutta ja sitä kautta turvallisuuden tunnetta. Joka päivä kokoonnumme yhteiseen satupiirin takkahuoneseen kuuntelemaan aikuisen kertomaa satua.

Kasvattajat ovat lasten kanssamatkaajia joilla on pyrkimys jokaisen lapsen aitoon kohtaamiseen, uteliaisuuden tukemiseen, heidän kokemustensa jakamiseen ja kuuntelevaan vuorovaikutukseen päivittäin.

Lämpimästi tervetuloa Mörrintupaan!

 Johtaja Jessika Sirjala
puh 040 736 7628
jessika.sirjala@pilkepaivakodit.fi


Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkodeissamme avoin ja luottamuksellinen yhteistyö vanhempien kanssa on osa pedagogiikkaa.
Hoitomaksut

Katso tästä päiväkotiemme hoitomaksut kootusti.