Sotkankoto

Osoite

Koetilantie 1 C 13
00790 Helsinki (Viikki)

Puhelin

040 846 7918

Aukioloajat

Sotkankodon päivittäinen toiminta-aika on klo 7.00 – 17.00.
Päiväkoti on kiinni vuodenvaihteessa noin kaksi viikkoa (noin 20.12. – 6.1) ja kesällä kuusi viikkoa (noin 20.6. – 2.8.).

Päiväkoti Luonnossa kotonaan Sotkankoto

Sotkankoto on Taiga Child –päiväkotiperheen esikoinen, jossa luonnonläheistä elämää jakaa 42 lasta perheineen, 6 kasvattajaa ja 1 päiväkotiapulainen. Päiväkotimme käynnistämisen myötä, vuonna 1999syntyi valtakunnallinen Luonnossa kotonaan -toimintaidea yhteistyössä Suomen Latu ry:n kanssa, jota on kaikki nämä vuodet edistetty aktiivisella yhteistyöllä.

Päiväkotimme sijaitsee Helsingin Viikissä, metsäisten peltomaisemien laidalla. Kumpuilevalla pihallamme istutaan aamuisin nuotion äärellä huikopalalla, talvisin lämmitellään kodan lämmössä. Kuraleikit, mäenlasku, soppukaiset leikkipaikat, pihanhoito ja polttopuiden pilkkominen säestävät vuoden kierron elämäämme.

Metsäretkille on pyhitetty kolme aamupäivää viikossa. Kalliometsä, Oravametsä, Sudenkorentokallio ja Lehmänlantakukkula tarjoavat meille mainiot toistuvat ja moninaiset maastot lasten valtakunnalle, leikille ja liikkumiselle. Suhteemme luontoon vahvistuu rakkaiksi muodostuvien lempipaikkojen siimeksessä. Juostaan, hiivitään tai laukataan villinä pellon poikki kuin hevoset!

Itsevalmistettu luomukasvisruoka nautitaan ikäryhmästä riippuen joko sisätilojen suojassa, kodan lämmössä tai lämpiminä kausina pihapöydillä. Vapaata leikkiä rytmittää päivittäiset hetket metsäpiirileikeissä, satupiirissä ja lauluhetkissä. Sotkankodossa lapsen osallisuus linkittyy arjen puuhiin, kuten juuresten pilkkomiseen, leipomiseen sekä pieniin puhdehommin. Ikätasoiset pienryhmähetket ja taiteellinen työskentely rikastuttavat lapsen kokemusmaailmaa.  Pienryhmätoimintaa hyödynnetään päivittäin siirtymissä ja toiminnoissa, samalla kuitenkin nauttien suurperhe tunnelmasta, jossa jokaisella on oma paikkansa ja osansa ja jossa kasvattajat tekevät tietoista työtä jokaisen lapsen kehityksen tukemisen hyväksi.

Yhteistyö vanhempien kanssa rakentuu päivittäisten kohtaamisten, avoimen kumppanuussuhteen, vanhempainiltojen sekä yhteisten juhlien ja tapahtumien ympärille. Sotkankodossa toimii myös rekisteröity vanhempainyhdistys, joka on kaikille avoin mahdollisuus rakentaa ja ideoida yhdessä yhteistä hyvää Sotkankodon lasten ja perheiden hyväksi.

Lämpimästi tervetuloa Sotkislaiseksi!



Johtaja Johanna Luostarinen
puh 040 350 6066
johanna.luostarinen@pilkepaivakodit.fi


Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkodeissamme avoin ja luottamuksellinen yhteistyö vanhempien kanssa on osa pedagogiikkaa.




Hoitomaksut

Katso tästä päiväkotiemme hoitomaksut kootusti.