Uikunkoto

Osoite

Koetilantie 1 C 11
00790 Helsinki (Viikki)

Puhelin

040 359 1074

Aukioloajat

Uikunkodon päivittäinen toiminta-aika on klo 7.45 – 16.30.
Päiväkoti on kiinni vuodenvaihteessa noin kaksi viikkoa (noin 20.12. – 6.1) ja kesällä kuusi viikkoa (noin 20.6. – 2.8.).

Päiväkoti Luonnossa kotonaan Uikunkoto

Uikunkoto on Taiga Child perheen kuopus, jossa lapsenoloinen elämä alkoi vuonna 2013.  Seinänaapurinamme on Luonnossa kotonaan Sotkankoto, jonka kanssa teemme myös yhteistyötä. Uikunkodon arkea jakaa noin 26 lasta, neljä kasvattajaa ja päiväkotiapulainen. Tähän Uikunkoto perheeseen myös vanhemmat linkittyvät avoimen ja toiminnallisen yhteistyön kautta.

Päiväkotimme sisätilat löytyvät hyvien liikenneyhteyksien varrelta, aivan Viikin peltoaukeitten välittömästä läheisyydestä. Tilamme huokuvat lämpöä, jonka ympäröimänä lasten on hyvä olla. Kodinomaisuutta ja luonnonmukaisuutta tuovat puiset kalusteet ja lelut, sekä erilaiset kankaat ja silkit, jotka ovat osa leikkivää ja lämpöistä arkeamme. Keittiössä valmistuu päivittäin kasvipainotteinen luomuruoka, jonka valmistamiseen myös lapset pääsevät osallistumaan. Näin ollen ateriat ovat syntyneet niin isoista kuin pienimmistäkin käsistä. Ravinnon laadukkuudesta kertoo myös se, olemme portaat luomuun asteikon ylimmällä tähtitasolla.

Päiväkotimme piha löytyy pienen matkan päästä sisätiloistamme. Maatalousmuseon ja pellon välistä alkava hiekkatie johdattaa pihalle ja jo heti tien päästä voi aistia lähenevän luonnon. Piha tarjoaa puitteet niin luovalle leikille, rakenteluille, kasvimaan hoidolle, puiden pilkkomiselle kuin nuotiotulilla istumiselle. Kodan suojissa tarjoillaan kylminä talviaamuina pientä huikopalaa kamiinan lämmössä.

Kolmesti viikossa innokas retkikuntamme suuntaa tiensä Viikin lähiluontoon, jossa monimuotoinen Helsingin yliopiston Arboretum tarjoaa mitä ihanimmat puitteet. Sieltä löytyy kotimetsämme, sadunhohtoinen Satujenlaakso. Sen suuret lohkarekivet, kaatuneet puut ja rakentamamme majat kutsuvat lapsia mielikuvitusrikkaisiin leikkeihin, uteliaisuuteen ja liikkumiseen. Talvisin Viikin pellot muuntuvat hiihto- ja pulkkailumaaksi, jossa myös saamme läpi vuoden yhdessä ihmetellä alueella asustavien ja liikkuvien eläinten laajaa kirjoa.

Ulkoilmaelämän lisäksi sisäelämä täydentää luonnonläheistä kokemusmaailmaamme. Kotipäivinä leivomme, maalaamme, joogaamme ja leikimme sisällä aamupäivän ulkoilun jälkeen. Kolmesti viikossa asetumme satupiirin kuulemaan kansansatuja ja päivittäiset lauluhetket kannattelevat siirtymähetkiä.

Vuodenkierto rytmittää elämäämme, kohottaen sen siihen linkittyvien juhlien myötä säännöllisesti arjen yläpuolelle. Elämämme ikään kuin juhlasta juhlaan, niitä odottaen, valmistellen, juhlien ja pois laskeutuen. Luonnon tapahtumat ja perinteet tuovat juhlimme merkittävän sisällön.

Me kasvattajat olemme Uikunkodon lasten kanssamatkaajia, elämän oppaita ja rikkaan toiminnan mahdollistajia. Pyrkimyksenämme on lapsen aito kohtaaminen, hänen elämään suuntautuvan uteliaisuuden tukeminen ja kokemusten jakaminen. Jokainen päiväkotipäivä on ainutlaatuinen mahdollisuus luovalle vuorovaikutukselle, jonka sisältöä emme voi ennakolta määritellä.

Tämän kaiken äärelle toivotamme sinut tervetulleeksi!

 

 Johtaja Johanna Luostarinen puh 040 350 6066 johanna.luostarinen@pilkepaivakodit.fi


Hae päivähoitopaikkaa

Päiväkodeissamme avoin ja luottamuksellinen yhteistyö vanhempien kanssa on osa pedagogiikkaa.
Hoitomaksut

Katso tästä päiväkotiemme hoitomaksut kootusti.